Què és un COWORKING?

 

«El coworking és l’oficina del futur, l’oportunitat de tenir una oficina per pocs diners.»

 

A la pràctica, un coworking és una oficina compartida per a autònoms, emprenedors, freelancers, professionals independents,… i tots aquells que necessitin una taula, una cadira i connexió a internet per treballar. Però amb l’avantatge de no haver de preocupar-se de contractes de lloguer, estades mínimes, mantenir les instal·lacions o pagar les despeses d’electricitat o neteja. Simplement es paga una sola quota al mes i tot està inclòs. I amb la flexibilitat de poder marxar quan vulguis.

Què inclou? Tot el que necessites! Taula, cadira, calaixos i armariet amb clau, connexió a internet, servei de telèfon, impressora multifunció, accés 24h, servei de correu, cuina, nevera, microones, cafetera,…

Pràctic i senzill, oi? Doncs a més pots disposar de sala de reunions, zona de descans, espai per organitzar esdeveniments, sala de formació, adreça virtual per la teva empresa i totes les avantatges d’estar en un espai de treball amb altres professionals i de diverses disciplines.

Encara vols més? Apareix a la nostra web, troba nous clients, fes contactes amb empreses, col·labora amb els altres usuaris, participa a les xerrades, explica les teves idees, reuneix-te amb els clients, presenta un producte, viatja amb el Coworking VISA i fes amics. Treballa en el millor ambient!

No ens molestarem? El coworking és un espai de treball. Cadascú té taula pròpia, calaixos individuals amb clau, codi d’entrada i els espais de reunions i de descans estan separats de la resta. Hi ha certes normes d’ús, però són normes lògiques de convivència. I el més important: Tothom que ve, hi ve per treballar!

I el preu? Busquem que els preus siguin barats i per això es comparteix l’espai. D’aquí la paraula coworkingco- és de compartir. No hi ha despeses extres, no s’obliga a contractar una gestoria, no es demana part dels teus beneficis,… Només es lloga l’espai. El preu aproximat per una taula fixa és d’uns 200€/mes.

Què NO és? No és un centre de negocis, no és un niu d’empreses, no són despatxos privats, no és un centre social i no és una cafeteria. És un coworking!

Què més vols? Simplement proposa-ho! El coworking és un espai obert i flexible, que pots …o millor dit… que has de fer teu: Penja les teves fotos a la paret, exposa els teus productes, organitza una xerrada o proposa fer un sopar de Nadal. El coworking és també una comunitat i qualsevol idea serà benvinguda!

Quin és el secret? No n’hi ha cap! Jo sóc un treballador autònom com tu. Necessito un lloc on treballar i estic cansat d’estar sempre a casa, no treure’m el pijama i perdre el temps en coses que no toquen o que truquin just quan estic inspirat. Vaig buscar compartir oficina, llogar un despatx en un centre de negocis o anar a un niu d’empreses, però no hi havia cap solució que no fos massa cara, m’obligués a lligar-me durant mesos, requerís presentar un pla de negoci o contractar una assessoria.

Vaig conèixer el concepte coworking i després de visitar diversos espais, vaig decidir crear-ne un al centre de Girona. Vols saber-ne més? Pregunta el que vulguis!

 

2 Respostes per “Què és un COWORKING?”

 1. Em sembla un projecte molt interessant i en plena època on et cauen els costos per totes bandes, és una bona manera de maximitzar recursos amb el mínim esforç econòmic!
  Per cert: El tema impressions són il·limitades? Perquè depenent del volum de feina i de si s’han d’imprimir moltes còpies de projectes o estudis, seria abusar molt no? O si s’han de fer “impressions extraordinaries” es pagarien els costs d’impressió apart?
  Ànims i endavant! A veure si s’apunta molta gent que les interaccions i els contactes sempre acaben sent el més important en el món laboral!!
  Per cert, em sembla molt bé el fet de no lligar-te més enllà del temps que t’interessi! Perfecte per iniciar un projecte sense estar lligat de mans i peus! (i a un preu molt raonable!)
  M’ha agrat molt l’aclariment: “no és ni centre de negocis ni …”, un bon ambient de treball generarà un bon feed-back, no?
  Sort amb el projecte!

   
  • David
  • Respon
  • Hola David,

   En el cas de les impressions tothom tindrà un codi propi i hi haurà un límit gratuït al mes (per ex. 30 pàgs.), un cop superat aquest límit es cobrarien les pàgines restants. En tot cas, per “impressions extraordinàries” es recomanaria una impremta on donaran un servei de més qualitat. El Coworking Girona estarà situat al centre de la ciutat on hi ha diversos establiments d’aquest tipus.

   Gràcies pels ànims!

    
   • Coworking Girona
   • Respon

Deixa un Comentari

Coworking Girona | FAQs |
Dissenyat per Guillem Boti