• Inici
  • Coworking
  • Les col·laboracions entre els coworkers del coworking CoEspai Girona

Les col·laboracions entre els coworkers del coworking CoEspai Girona

 

Amb poc més de mig any, el coworking CoEspai Girona aconsegueix un alt índex de col·laboració entre els seus cowokers.

Desprès d’assistir a la xerrada del 13 de febrer a Girona Emprèn sobre coworking a càrrec dels companys de CoEspai Girona, destaquem els exemples de col·laboració que han sorgit en aquest coworking situat al centre de Girona, després de només 8 mesos d’obertura.

Celeste Senés, gestora i alhora coworker del CoEspai Girona, ens posa en atecedents i descriu el perfil del coworker: una persona amb mentalitat oberta, amb ganes de compartir, de conèixer i de crèixer d’una manera col·laborativa. Persones optimistes tot hi la situació econòmica actual, comunicatius i emprenedors per sobre de tot. Només gràcies a aquest perfil, compartir i col·laborar és possible.

Destaca que la col·laboració és la base del coworking, entès com una comunitat oberta i dinàmica, i que en el coworking CoEspai constantment es generen diferents tipus de col·laboracions entre els els diferents professionals o coworkers. Alguns exemples que es destacaven a la xerrada eren:

Col·laboracions directes entre coworkers: Coworkers freelances que han col·laborat entre ells realitzant feines puntuals o com a servei extern, o coworkers que s’han agrupat per crear una proposta per poder arribar a un gran client.

Col·laboracions amb l’espai de coworking CoEspai: Coworkers que col·laboren amb el coworking realitzant tasques de disseny, màrqueting, publicitat… a canvi d’hores de taula de treball/ sala de reunions…

- Altres col·laboracions: Promocionar-se col·laborant en projectes que només són viables a través d’una gran empresa amb pefils multidiciplinars. (Com per exemple, presentant-se com a equip de treball al Girona Temps de Flors)

Coselling: Compartir entre els coworkers els seus proveïdors, clients…

Colearning: Compartir experiències i coneixements, (es dinamitza organitzant esmorzars oberts a tots els coworkers, fent trobades puntuals segons les necessitats del dia a dia, utilitzant eines digitals per compartir novetats, aplicacions interessants…)

Consultes: Consultes puntuals a la resta de coworkers, dubtes sobre funcionament de programes… Dubtes que només et pot resoldre un coworker amb un perfil professional concret.

Cohesió: Una altra forma de col·laborar és unir-se per empendre nous negocis. els centres de coworking s’han convertit en autèntiques incubadores de projectes entre els emprenedors que, sota el mateix sostre, treballen en les seves pròpies iniciatives i alhora cooperen i col·laboren amb els seus companys. El perfil d’emprenedor inquietuds i obert a explicar les seves idees ho fa possible.

Senés, explicava que al coworking CoEspai Girona no tot sorgueix a l’altzar, que és molt important la dinamització de l’espai, que els gestors coneguin i siguin concients del potencial de cada coworker, que sàpiguen incentivar-los, aconsellar-los i acompanyar-los durant tot el procés.

 

Deixa un Comentari

Coworking Girona | FAQs |
Dissenyat per Guillem Boti